20 Eylül 2017 Çarşamba

MASKELERİ ÇIKARTMAK..!



Kalbindeki tüm yüzlerden vazgeç ki,
Bir yüzü olmayan yüz sana gelsin.!

                                             Mevlana 

    Bu sabah okuduğum bir kitaptaki Mevlana'nın bu sözünü gördüğümde; geçmiş yaşamlarımızdan gelen maskelerimizin bizi ne kadar etkilediğinin farkındamıyız diye düşündüm.

         Geçmiş yaşamlarımız, taşıdığımız karakterler ve hikayelerin farkına vardığımızda bunların çıkartılıp atılan maskeler olduğunu anlarız. Geçmiş yaşamlarımızı iyileştirmek için önce onları fark etmemiz gerekiyor. Hangi maskelerle yaşıyoruz?

            Maddi sıkıntılarla boğuşuyorsak bu;  bir önceki yaşantımızda çok zengin olduğumuz ve 'Asla bu kadar param olmamalıydı.! Para beni mutsuz etti' düşünceleriyle öldüğümüz bir yaşamdan kaynaklanıyor olabilir mi? 

       Süptil bedenlerimizde yapışıp kalmış anıların bizleri nasıl etkilediğinin farkındamıyız? Yaşadığımız fiziksel, duygusal rahatsızlıkların kaynağının geçmiş yaşamlarımızdan temizleyemediğimiz karmalarımız olduğunun farkına vardığımızda onlardan kurtulabiliriz. 

         Geçmiş Yaşamlarımızı İyileştirmek kitabının yazarı Dr. Woolger'in dediği gibi ' Şimdiki yaşamın ötesindeki asıl neden iyileştirilince tedavisi imkansız denen birçok depresyon, fobi, anksiyete ve fiziksel hastalık kesin çözüme ulaştırılır.'


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder